Webformes Blogg

bild-15Här kan du läsa våra blogginlägg som vi alla hjälps åt med. Tips och råd helt enkelt!
10 oktober 2016
Gratis profilbilder
Ibland behöver du lite testbilder för användarprofilen. För att slippa då att leta runder och hitta just den bilden du vill ha och dessutom är gratis och fria att använda. När du ska använda bilder till skisser, offerter eller liknande. Då finns Diverse UI där för dig. De erbjuder dig gratis och snygga bilder väldigt enkelt.
Hittar dem här: www.diverseui.com

25 september 2016

Skaffa mer diskutrymme i OSXbild-16

Appels OSX/macOS kan vara trevliga och lätta att använda, men risken finns att de saboterar en hel del också. Vi har några trotjänare, Macbook Air från 2010 som vi har här på vårt kontor. Men de börjar komma lite till åren men fungerar fortfarande tillfredställande. Men diskarna är på väg att lägga av, fast vi har gjort allt för att rensa bort allt onödigt som vi har haft dem. Ändå så fattades vi utrymme, vilket vi tyckte var märkligt. Men så fick vi tipset av en kund om verktyget, Disk Iventory X. Inget snyggt program och dessutom är deras webbsida riktigt ful. Men det är verkligen riktigt bra att hitta var OSX gömmer filer. Vi lyckades hitta mellan 15 till 20 GB med filer i katalogen Lost+Found, alla nedladdade versioner av Plex och annat smått och gott. På så vis fick vi tillbaka 25 – 30 GB. Så nu behöver vi inte investera i nya och större diskar som vi trodde från början. Så rådet vi kan ge dig är: Ladda ner Disk Iventory X Idag!

bild-17Blogg

8 augusti 2016
Poedit
Vi införskaffade ett par Pro-licens vilket är ett underbart verktyg för att kunna hantera översättningar i webbmiljö – Poedit. Detta verktyg gör att hantering och översättningar av dess blir väldigt enkelt och smidigt. Vårat CMS är helt översatt från engelska till svenska och vi har i princip halvvägs till danska. Sedan ett tag tillbaka så kan man få både maskin- och människoöversatta fraser direkt i verktyget. Så detta gör översättningen både bättre och betydligt enklare. Poedit finns gratis i grundversionen och vi har sponsrat utvecklaren ett par gånger, så nu finns det en Pro-version. Den skaffade vi utan att tveka med en gång. Det är viktigt att belöna bra mjukvara. Här hittar du din version: www.poedit.net

29 juli 2016

Vad är content marketing?

Content marketing eller som det heter på svensk innehållsmarknadsföring, handlar om att skapa ett mervärde hos kund genom att publicera och dela relevant, värdefullt innehåll. Vilket i bild-18slutändan ökar antal unika besökare på din hemsida. Detta är en kostnadseffektiv marknadsförings knep som skapar engagemang och sluttar med fler affärer och kunder.  Då är frågan vad vill dina kunder veta? Då är det lämpligt att skriva något som kunden har nytta av som till exempel nyheter, en guide till en produkt, tjänst eller en analys av din bransch. Se till att länka till intressanta artiklar, sidor eller filmer som överensstämmer med ditt ämne och det skapar engagemang i slutändan. Tänk lite längre än vad näsan räcker – vilket leder till nya kunder. Några vi har hjälpt med content markering är shfshopen.se som säljer de bästa ullkläderna online. De har en unik nisch och har hajat galoppen när det kommer till content. Men ett långsiktigt arbete kräver tålamod, lite jobb och framför allt upprepning. Det gäller se till att du får en lojal kundkrets som slutligen kommer och köper din/dina produkter. Därför är det viktigt att lära känna sin målgrupp och vilka kanaler som du kan använda för att dem. Se till att skapa ett innehåll som är intressant, relevant och engagerande. Framför allt dela det på rätt sätt och ha tålamod. Rom byggdes inte på en dag!
Blogg
17 juli 2016

Varför du ska mobilanpassa din hemsida?

Den dagliga användningen av internet ökar ibland alla åldrar. Det blir fler och fler som har tillgång till internet och datorer. Dagens mobilsurfande är högre än någonsin. Det visar sig i statistiken att över 80 % surfar via sina mobiler eller läsplattor och detta är en trend som visar hålla i sig och pekar spikrakt uppåt. I genomsnitt använder vi svenskar internet totalt 21 timmar i veckan och du som säljare har max 10 sekunder att fånga besökarnas uppmärksamhet. Är inte din sida mobilanpassad så lämnar besökarna direkt. Vilket kan leda i sin tur att du tappar kunder och affärer. Dina besökare ska inte behöva scrolla horisontellt eller zooma för att del av det du har att erbjuda. Dessutom är det viktigt att ha stora rubriker, stor lättläst text och väl tilltagna klickytor för de länkar du delar. Sitter länkarna för tätt så är et svårt för besökaren att klicka rätt och gör att besökaren kan bli irriterad. Din hemsida ska fånga och inspirera besökaren till att aktiv göra något som till exempel, få mer information, köpa en produkt, anmäla sitt intresse med mera. Nu är det så att Google har skärpt sina regler sedan några månader tillbaka. Har du inte mobil anpassat din hemsida så hamnar den längre ner i Googles sökresultat. Därför ser vi till här på Webformers att alla sidor som vi levererar fungerar optimalt på alla mobiler, surfplattor och datorer. På det sättet hjälper vi dig att stärka din närvaro på nätet!